Artikler

Hvordan rengjør man granittsteiner?

Passende pleie av gravsteinen er den enkleste måten å bevare det upåklagelige utseendet på. Hvordan rense granitt gravsteiner slik at de ikke mister sin elegante karakter med årene? Selv om granitt er et av de mest holdbare materialene, kjennetegnet ved høy motstand mot mekanisk skade, feil rengjøring, kan det veldig raskt føre til flekker og skader. Se hva og hvordan du vasker granitt gravsteiner.

 

Hva skal jeg bruke til å vaske gravsteinsteiner?

For rengjøring er alle preparater unødvendige - granitt gravsteiner vaskes best med varmt, rent vann eller eventuelt med tilsetning av en liten mengde oppvaskmiddel eller glassrens. Disse væskene vil tillate deg å fjerne mer gjenstridig smuss, men velg alltid bare midler med en skånsom handling. Hvorfor er det best å rengjøre granittsteiner med vann? Vaskepreparater inneholder ofte følgende stoffer:

etsende - som kan forårsake flekker - vanskelig eller umulig å fjerne,

fettete - som et resultat av at smuss blir avsatt på gravsteinsoverflaten vanskeligere å bli kvitt.

Selvfølgelig kan du vaske granitt gravsteiner med preparater beregnet for pleie av dette materialet, forutsatt at de ikke forårsaker skade - hvordan kan du sjekke det? I dette tilfellet er det verdt å vaske gravene med en prøve - alt du trenger å gjøre er å bruke preparatet på et lite område, på et usynlig sted i gravsteinen, og la det ligge en stund, og se hvordan granitten reagerer på den.

 

5 praktiske tips for hvordan du rengjør en granitt gravstein

Først av alt er det verdt å rengjøre granittmonumentet regelmessig. Vasking av granittgraver bør gjentas hver måned, eller minst hvert kvartal. Det er også verdt å rengjøre gravsteinen etter kraftig nedbør, noe som kan bidra til å matte monumentets overflate. Dette er imidlertid også en måte.

Her er fem tips for hvordan du rengjør granittsteinstein for å få dem til å se upåklagelig ut i årevis:

1. tilsett eddik i vannet beregnet på å vaske graven - det vil gi monumentet glans,

2. Bruk en myk svamp eller myk klut til å vaske granittsteinsstein,

3. Hvis du vil bruke et preparat for rengjøring av granittsteiner, velger du et ikke-ionisk middel. Hvordan vaske granitt gravsteiner ordentlig med et rengjøringsmiddel? Rengjør først monumentet med en myk svamp og det valgte middelet, skyll deretter monumentet grundig med rent vann og tørk av overflødig med en myk klut,

4. Hvordan rengjøre granittmonumenter når det vises voksflekker på dem? Det er verdt å helle flekken med varmt vann og forsiktig, for eksempel ved hjelp av tre, for å skrape voksen og passe på å ikke skrape overflaten på gravsteinen. Det er imidlertid verdt å bruke lysestaker for å forhindre at voks smeller,

5. Ikke lim, voks eller smør granittsteinstein - granitt trenger ikke slike behandlinger, i motsetning til noen materialer. For eksempel er voksing et pålitelig element når du rengjør terrazzo - dette materialet absorberer vann, noe som kan forårsake skade - vokset er for å forhindre absorpsjon. Det er ingen slik risiko for granitt.

 

En praktisk vei til et rent granittmonument

Enkel å rengjøre er en annen - ved siden av holdbarhet og elegant utseende - fordelen med granittmonumenter. Bare regelmessighet, varmt vann og en myk klut for å rengjøre granittsteinsstein riktig og kunne beundre deres estetikk i lang tid.

 

 

Fjord Gravstein AS

 

Andre artikler

Tilbud

© 2022 Fjord gravtsein AS
Ved å bruke nettleseren, godtar du bruken av informasjonskapsler. Vi bruker dem til statistiske formål. I programmet for vedlikehold av nettsteder kan du endre innstillingene for informasjonskapsler.
jeg forstår