Artikler

Hvilke blomster skal vi plante på kirkegården?

Blomster får gravene til å se pene ut, og de ser vakre ut. Derfor bestemmer så mange mennesker seg for å plante dem på kirkegården. Oftest besøker du imidlertid ikke dette stedet hver dag, så for å forsikre deg om at de plantede plantene ikke tørker ut, når du velger blomster, bør du bli veiledet av deres art og tørkemotstand.

 

Hva du bør tenke på når du velger blomster?

Det avhenger av plasseringen av gravsteinen og andre elementer rundt - for eksempel om trær vokser rundt osv. Alle elementer skal først analyseres og først deretter hvor mange blomster som skal plantes og på hvilket sted. Hvis det er høye trær i nærheten, skygger det sannsynligvis mesteparten av tiden der, noe som også må tas med i betraktningen, fordi noen planter ikke vil vokse uten mye sol. I sin tur er det også et stort antall blomster som ikke er motstandsdyktige mot tørke og som ikke tolererer solfylte steder. Derfor bør utvalget av planter begynne med en analyse av gravens omgivelser, så vel som kvaliteten på jorda rundt den - hvis den er veldig tørr eller overses, er det ganske små sjanser for at det vil vokse noe på den.

 

Hvilke blomster skal jeg velge for graven?

Under vanskelige forhold vil komposisjoner laget av holdbare planter som vil være grønne hele året og når som helst klare seg best. Planter som er egnet for en kirkegård kan deles inn i flere grupper:

- Turer på solfylte steder - planter med fargerike blader og nåler, blomstrende planter som: stemorsblomster, tusenfryd, sylker (de tåler frost godt). På den annen side er det for sommeren verdt å plante geraniums og ringblomster, irezine, hårete kitty, komarzyce (plektrantus). Mens om vinteren - krysantemum.

- Stauder for beplantning på graven - svake flokker eller bergener, bær, små nåletrærbusker.

- Lett skyggelagte steder - barskog og løvfellende hardfør (motstandsdyktig mot forskjellige forhold og tilfreds med en liten mengde sollys) - begonier, lobelia, busker av forskjellige arter, gul lund.

- Tørkefast - seng og purlane geranium, huskelek, steingrær, fjell furu, stikkende gran.

 

Hva annet kan du plante på kirkegården?

I tillegg til de oppførte blomstene, bør gravene også pyntes med eviggrønne buksbom eller mellom hagtorn. Den første er en busk som er lang levetid, og det er grunnen til at den kan være en dekorasjon i mange år hvis den blir tatt vare på. I sin tur er hagtorn tolerant for dårlig jordkvalitet, og også motstandsdyktig mot luftforurensning, og derfor anbefales det også som gravplante. Valg av blomster er ikke en lett oppgave, men å dekorere dem med en gravstein vil gjøre at det ser mye mer estetisk ut.

 

 

Fjord Gravstein AS

 

Andre artikler

Tilbud

© 2021 Fjord gravtsein AS
Ved å bruke nettleseren, godtar du bruken av informasjonskapsler. Vi bruker dem til statistiske formål. I programmet for vedlikehold av nettsteder kan du endre innstillingene for informasjonskapsler.
jeg forstår